domov     kontakt     kazalo strani     prijava  
Dodaj med priljubljene

14.1.2015

Konec redne podpore za Windows 7

 

Z današnjim dnem se je zaključilo obdobje redne podpore za Windows 7 (mainstream support), v katerem so brez omejitev in brezplačno na voljo vsi popravki za operacijski sistem. Podaljšana podpora (extended support) bo trajala še pet let. V temu obdobju bodo na voljo zastonj le še varnostni popravki.

 

Vir: Slo-Tech

 

5.1.2015

CES 2015

 

Ameriška igralniška prestolnica Las Vegas gosti mednarodni sejem zabavne elektronike CES. Gre za enega največjih tovrstnih dogodkov na svetu, njegova letošnja izvedba bo po predstavljala vse večje število tehnoloških rešitev, ki omogočajo z internetom povezano življenje.

 

Vir: Moj Mikro

2.1.2015

30 let od prvega klica preko komercialnega omrežja

 

Prvi telefonski klic preko komercialnega mobilnega omrežja je bil opravljen na začetku leta 1985, za ta namen pa je bil uporabljen mobilni telefon Transportable Vodafone VT1. Prvi pametni mobilni telefon za komercialna mobilna omrežja je bil pogojno prenosen, saj je tehtal pet kilogramov in je zagotavljal do 30 minutno avtonomijo.

 

Vir: Računalniške novice

1.1.2015

Windows 10 morda z novim brskalnikom po imenu "Spartan"

Microsoft je za konec januarja napovedal poseben medijski dogodek za prikaz novih funkcionalnosti v prihajočih Oknih 10, in v zvezi s tem je pravkar pricurljalo nekaj zanimivih novic v zvezi z njihovimi načrti z brskalnikom.

Po prvotnih napovedih naj bi IE 12 vključeval zgolj manjši remont, a kot se zdaj govori, naj bi razvijna ekipa že pred časom odcepila (angl. fork) kodo njihovega izrisovalnika (angl. render oz. layout engine) Tridenta ter začela delo na novem, bistveno predelanem in bolj lahkem brskalniku po imenu "Spartan" Obljublja se še podporo za Windows Mobile in morda tudi za iOS in Android. Tako naj bi nastal povsem nov brskalnik, ki bo spočetka še na voljo skupaj z IE, kasneje pa naj bi ga povsem zamenjal.

Za podrobnosti bo seveda potrebno počakati še kak mesec ali dva (v januarski Consumer Preview različici ga naj še ne bi bilo).

Po tržnem deležu je IE sicer še vedno na drugem mestu, malo nad Firefoxom.

 

Vir: Slo-Tect


Poslovni paket - Preveri več
izvedba